Hier geven wij 3 recepten om zelf granola te maken zonder suiker! Granola zit boordevol voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, mineralen en gezonde vetten. Helaas bevatten veel granola recepten ook veel suiker. In deze blog geven wij je 3 recepten waarbij er geen geraffineerde suikers zijn toegevoegd.
Recept 1: appel- kaneel granola
Ingrediënten
- 200 gram haver
- 100 gram gehakte walnoten en amandelen (samen 100)
- 50 gram appelschijfjes (gedroogd
- 50 gram zonnebloem en pompoenpitten (samen 50)
- 25 gram kokosolie 50 gram ahorn siroop
- Beetje kaneel (theelepel)
- Eventueel vleugje vanille-extract naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht
- Doe de pitten, appelschijfjes, en haver in een kom
- Verwarm de siroop, kokosolie en vanille-extract in een pannetje.
- Meng de noten met het verwarmde deel met een spatel of lepel (i.v.m. warmte)
- Verdeel de zelfgemaakte granola over de bakplaat en bak 25 minuten of iets langer naar wens.
- Laat het afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking
Recept 2: kokos amandel granola
Ingrediënten
- 300 gram haver
- 100 gram amandelen
- 50 gram kokos snippers of vlokken
- 50 gram pompoenpit en zonnebloempit samen
- 25 gram kokosolie
- 25 gram agave of ahornsiroop
- Een snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht
- Doe de pitten, kokos, en haver in een kom
- Verwarm de siroop, kokosolie in een pannetje.
- Meng de noten met het verwarmde deel met een spatel of lepel (i.v.m. warmte)
- Verdeel de zelfgemaakte granola over de bakplaat en bak 25 minuten of iets langer naar wens.
- Laat het afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking
Recept 3: chocolade hazelnoot granola
Ingrediënten
- 300 gram haver
- 100 gram gehakte hazelnoten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 25 gram kokosolie gesmolten
- 25 gram cacaopoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht
- Doe de pitten, chocolade, cacaopoeder en haver in een kom
- Verwarm de kokosolie in een pannetje.
- Meng de noten met het verwarmde deel met een spatel of lepel (i.v.m. warmte)
- Verdeel de zelfgemaakte granola over de bakplaat en bak 25 minuten of iets langer naar wens.
- Laat het afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking
Granola van de Granolabakkers
Bij de Granolabakkers bieden wij ook diverse smaken, waaronder granola met diverse noten en fruit. Wij van de Granolabakkers gebruiken ook geen suiker maar enkel honing en agavesiroop in onze granola. Benieuwd naar onze granola zonder suiker? Bekijk dan eens onze gezonde granola.