Gezondheid en welzijn, Over granola

De 7 voordelen van granola als gezond ontbijt

Een goed en gezond ontbijt is belangrijk voor een goede start van de dag. Hier lees je de 7 voordelen van gezonde granola als ontbijt.

Waarom granola als ontbijt?

Gezonde granola kan een goede en slimme keuze zijn voor een gezonde levensstijl. Granola biedt ook verschillende voordelen als basis voor een gezond ontbijt. Het is echter wel belangrijk om te zeggen dat vaak de afwisseling tussen een gezonde volkoren boterham en gezonde granola belangrijk is zodat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die zorgen voor een goede start van de dag.

De voordelen van een ontbijt met granola

We hebben hieronder de 6 voordelen van een ontbijt met granola op een rij gezet.

  1. Energieboost

Granola geeft een energie stuw aan je lichaam en geest. Granola van de granolabakkers is op natuurlijke wijze gemaakt waardoor er enkel natuurlijke ingrediënten in zitten waardoor het complexe koolhydraten bevat. Deze koolhydraten zorgen voor een langzamen opnamen van energie zodat je een langdurig gevoel van verzadiging blijft houden in de ochtend.

  1. Rijk aan voedingsstoffen

Granola is rijk aan voedingsstoffen zoals noten, zaden, lijnzaad en haver. Allen zitten ze boordevol met vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en gezonde vetten.

 

  1. In balans blijven

Granola helpt bij het in evenwicht houden van je gewicht. Het vult goed en zorgt zo ervoor dat je minder zin krijgt om te gaan snacken gedurende de dag.

 

  1. Goed voor de spijsvertering

Granola zorgt ook voor een verbetering van de spijsvertering wat weer zorgt voor het in stand houden van gezonde darmen. Dit komt door de grote hoeveelheid vezels die in gezonde granola zitten. Voor elke vezel die erin zit moet je darmstelsel lekker aan de gang wat weer energie geeft en een voldaan gevoel.

 

  1. Vol met eiwitten

Granola wordt vaak gegeten met kwark of yoghurt wat weer extra eiwitten bevat. Hierdoor kom je vaak al snel aan je dagelijks portie eiwitten wat weer goed is voor het in stand houden van gezonden spieren. En voor de sporters onder ons, het kan ook spieropbouw bevorderen.

 

  1. Geen toegevoegde suikers

Gezonde Granola is helemaal op wens aan te passen naar gelang je dieet wensen. Zo kun je er voor kiezen om gedroogd fruit aan toe te voegen of juist op het laatste moment vers fruit. Bijna alles is mogelijk.

De granola van granolabakkers bevat ook geen geraffineerde suikers wat in veel belegsoorten wel is verwerkt. En wat je lichaam niet in komt, hoeft ook niet te worden afgebroken.

 

Klik hier voor onze gezonde granola’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *