Do It Yourself

Hoe maak ik een granola reep?

Granola voor door de yoghurt kennen we allemaal al. Maar hoe maak ik nu een lekkere granola reep. Wij van de Granolabakkers leggen je graag uit hoe je nu een gezonde granola reep maakt. In deze blog geven we een eenvoudig recept om zelf lekkere granolabar te maken.

Ingrediënten granola reep

Voor het maken van een granola reep heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 100 gram haver
 • 50 gram gehakte en gemengde noten naar keuze
 • 50 gram amandelmeel
 • 25 gram honing
 • 25 gram kokosolie (gesmolten)
 • 25 gram ahornsiroop
 • 25 gram gedroogde bessen of fruit zoals rozijnen (voor de frisse smaak)
 • Beetje zout en/of kaneel naar wens

Bereiding granola reep

 1. Verwarm de heteluchtoven op 160 graden en leg een bakpapier op de bakplaat.
 2. Met de honing, ahornsiroop, gesmolten kokosolie
 3. Meng in een andere bak de haver, noten, amandelmeel en kruiden en voeg ze vervolgens toe aan de andere ingrediënten en meng het goed door.
 4. Verspreid de inhoud over de bakplaat en druk dit goed aan, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
 5. Als de oven op temperatuur is, schuif het er dan in en bak het 20 minuten of iets langer tot het lekker knapperig is.
 6. Haal het uit de oven en laat het even afkoelen voordat je er repen van snijdt. Let op dat het niet te hard of te zacht is bij het snijden. Te zacht, dan is het nog te warm en snijd het niet mooi. Te hard dan is het te ver afgekoeld en moet je hakken.

Jouw zelfgemaakte granola reep

De zelfgemaakte granola repen zijn het beste te bewaren op een wat koelere plaats zoals de koelkast. Verpak ze dan wel in een afgesloten zakje of een dichte pot. Deze granola reep is een gezonde lekkere snack als tussendoortje of voor onderweg. Als je het recept onder de knie hebt kun je ook makkelijk wat experimenteren met je eigen smaken door de noten of gedroogd fruit aan te passen. Ben je nog op zoek naar een lekkere granola om een granola reep van te maken? Bekijk dan eens het gezonde granola aanbod van de Granolabakkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *