Gezondheid en welzijn

Is granola gezonder dan creusli?

Is granola gezonder dan creusli?

Met regelmaat wordt mij de vraag gesteld; is granola nu gezonder dan

Cruesli? De twee lijken op elkaar, maar er zitten zeker wat grote verschillen in. In deze blog vertel ik je het antwoord op je vraag! Allereerst gaan we in op wat cruesli en granola nu eigenlijk is. Dan geven we je het antwoord.

Wat is cruesli?

Cruesli is in olie of boter geroosterde of gebakken muesli met daaraan een

zoetstof toegevoegd. De zoetstof kan honing, suiker of een variant hierop

zijn. Hierdoor ontstaat er een wat knapperige en vaak ook zoetere muesli.

De cruesli is dus een makkelijke vertaling van knapperige muesli. Veelal

worden hier ook noten, zaden en pitten aan toegevoegd.

Wat is granola?

Granola is een mengsel van noten, zaden, pitten, olie en honing die worden

geroosterd in de oven. Vaak wordt er gedroogd fruit en kruiden toegevoegd voor extra smaak. Granola staat bekend als de gezondere versie van bijvoorbeeld cruesli of muesli, omdat granola vaak geen toegevoegde suikers en additieven bevat. Granola wordt meestal gegeten als ontbijt met yoghurt of melk.

Granola van Granolabakkers

De granola van de granolabakkers is niet zomaar granola. De granolabakkers voegen hier nog speciale kruiden aan toe voor wat meer smaak. Om de granola nog verder te verreiken kan het percentage noten en zaden hoger zijn. Zo hebben we bij de granolabakkers de granola extra met 52% noten en zaden. Om een variatie te maken met granola is het ook mogelijk om hier gedroogd fruit aan toe te voegen. Omdat wij van de Granolabakkers granola maken met natuurlijke ingrediënten zul je hier al een groot verschil zien in de hoeveelheid suikers die er in zitten. Hierdoor is het koolhydraat gehalte lager in granola en zijn de eiwitten ook hoger. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat granola van de Granolabakkers gezonder is dat creusli van de supermarkt. Shop uw gezonde granola bij de Granolabakkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *