Over granola

Wat zit er in granola?

Granola kun je op veel verschillende manier maken. Daarom leggen we hieronder uit wat wij in onze heerlijke en gezonde granola stoppen.

Wat is granola?

Granola is een mengsel van noten, zaden, pitten, gemengd met kruiden, honing en olie. Wat je met tal van ingrediënten kunt verreiken in smaak. De Granolabakkers stoppen wij extra veel noten in de granola zoals walnoten, cashewnoten, paranoten, hazelnoten. Aangevuld met havervlokken, lijnzaad, pompoenpitten. Om alles lekker krokant te kunnen roosteren mengen wij dit met agavesiroop of honing en raapzaadolie.

Hoe wordt granola op smaak gebracht?

Daarnaast kruiden wij de granola bij de Granolabakkers met kaneel, gember en kelp (i.p.v. zout).

Kelp is een verzamelnaam van verschillende algensoorten met grote bladeren die in koudere kustgebieden op de rotsen groeit. Dit geeft een licht zoute en zilte smaak aan specerijen.

Welke Vitaminen en mineralen zitten er in?

Door het gebruik van deze voedingsrijke ingrediënten is de basis een rijke bron aan omega 3, magnesium, selenium, jodium en antioxidanten. Een onmisbare combinatie voor een gezonde levensstijl. Daarnaast bestaan noten voor 75% uit onverzadigde vetten die je helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Maar boven alles geldt altijd geniet en nuttig met mate.

 

Bekijk hier de gezonde granola’s van de granolabakkers.

 

De bakkers van de lekkerste granola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *